OSLO, 17 Ekim (Xinhua) -- Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ve konuk Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, Avrupa'nın karşı karşıya olduğu temel güvenlik konularını ele aldıkları görüşmede İskandinav bölgelerinde savunma işbirliğini geliştirme konusunda anlaşmaya vardı.

Çin, Hindistan'dan Taiwan'la ilgili meselelerde ihtiyatlı ve uygun şekilde davranmasını istedi Çin, Hindistan'dan Taiwan'la ilgili meselelerde ihtiyatlı ve uygun şekilde davranmasını istedi

Çarşamba günü Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleştirilen görüşmede güvenlik politikası ortamındaki değişiklikler, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyesi ülkeler arasındaki işbirliği ve Rusya'yla ilişkiler ele alındı. Norveç hükümetinden yapılan basın açıklamasında, "Toplantı, Norveç ve Finlandiya'nın bölgesel istikrarı koruma konusundaki ortak kararlılığını ortaya koymuştur" ifadelerine yer verildi.

İki lider arasındaki görüşme, Avrupa'da birçok konuda gerilimin yükseldiği kritik bir dönemde gerçekleşti. Bölgede güvenliğin güçlendirilmesi için İskandinav ülkeleri arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesinin önemine vurgu yapan Store, "Finlandiya ile birlikte yakın çevremizde güvenlik ve istikrarın artmasına katkıda bulunuyoruz. Avrupa'daki yeni güvenlik politikası durumu, ülkelerimiz arasındaki işbirliğini güçlendirdi" dedi. Salı günü Norveç'e giden Stubb üç gün sürecek bir resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Kaynak: rss