SİDNEY, 17 Ekim (Xinhua) -- Avustralya'nın Sidney kentinde kıyıya vuran ve iki plajın kapatılmasına neden olan binlerce siyah top şeklindeki gizemli atıkların, "katran topları" olduğu tespit edildi. Yetkililer Çarşamba gecesi yaptıkları açıklamada golf topu büyüklüğündeki atık parçalarının, hidrokarbon bazlı bir kirletici olan katran topları olduğunu doğruladı. Katran topları denizdeki bir petrol sızıntısı ya da dökülmesi sonucu petrolün atık ve suyla temas etmesiyle oluşuyor.

Katar ve ABD dışişleri bakanları, Gazze'de ateşkesi ve bölgede gerilimin düşürülmesini görüştü Katar ve ABD dışişleri bakanları, Gazze'de ateşkesi ve bölgede gerilimin düşürülmesini görüştü

Yeni Güney Galler eyaletinin Sidney kentinin doğusundaki popüler Coogee Plajı, cankurtaranların kıyıya vuran topları bulmasının ardından Salı günü kapatılmıştı. Randwick Belediye Meclisi, daha fazla atık bulunmasının ardından yakındaki Gordons Bay Plajı'nı da kapatarak halkı toplara yaklaşmamaları ve dokunmamaları konusunda uyarıda bulundu. Randwick Belediye Başkanı Dylan Parker, Çarşamba gecesi yaptığı açıklamada atıkları güvenli bir şekilde uzaklaştırıp bertaraf etmek üzere Çevre Koruma Kurumu ve liman ve taşımacılık ajanslarıyla işbirliği yaptıkları söyledi.

Kaynak: rss