Sanwo-Olu, Lagos Serbest Ticaret Bölgesi'ndeki Lekki Derin Deniz Limanı'ndaki iş turu sırasında yaptığı açıklamada, "Yatırımcılar limanın tamamlanma tarihi olarak 2023'ün ilk çeyreğini taahhüt ettiler. Biz bu tarihin gerçek olması için üzerimize düşeni yerine getireceğiz" dedi.

Çin Liman Mühendislik Limited Şirketi (CHEC) tarafından inşa edilen Lekki Derin Deniz Limanı, Lagos Serbest Ticaret Bölgesi için oyulmuş 830 hektarlık arazinin 90 hektarını kaplıyor. Lagos Serbest Ticaret Bölgesi, Lagos'un Afrika'nın batısında bir üretim ve lojistik merkezi olarak ekonomik konumunu güçlendirmek için 2012 yılında kurulmuştu.

Vali Sanwo-Olu, "Çalışmalarda gelinen aşamayı gördüğümüz için gerçekten heyecanlıyım. Bu görevi tüm enerjimizle üstlenmemiz ve birlikte çalıştığımızda neler başarabileceğimizi görmemiz daha da memnuniyet verici" dedi. Sanwo-Olu, derin deniz limanının boyutunun 18.000 TEU'luk (1 TEU, 20 feet'lik konteyneri ifade etmektedir) gemilere izin vereceğini, bunun eyaletteki mevcut Apapa deniz limanlarına yanaşan gemilerin dört katı daha büyük olduğunu, bu sayede dünyanın herhangi bir yerinden gerçekleşecek konteyner taşımacılığının maliyetini düşüreceğini söyledi.

Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

Vali, derin deniz limanının, tamamlandığında 170.000'den fazla doğrudan ve dolaylı iş fırsatı yaratmasının beklendiğini ve Apapa'daki deniz limanlarının kalabalığını gidermek için hizmet vereceğini ifade etti. CHEC'in Nijerya'daki genel müdürü olan Zhang Wenfeng, Cumartesi günü Xinhua'ya telefonla verdiği demeçte, Lekki Derin Deniz Limanı projesinin gayet iyi ilerlediğini ve CHEC'in Nijerya'nın ilk derin deniz limanının 2023'te zamanında tamamlanmasını sağlayacağını söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI