Sağlık

Nijerya'da çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yetkililerin Salı günü yaptığı açıklamaya göre, Nijerya'nın ekonomik merkezi olan Lagos kentinde inşaatı devam eden 21 katlı binanın Pazartesi günü çökmesi sonucu hayatını kay...

Abone Ol

Yetkililerin Salı günü yaptığı açıklamaya göre, Nijerya'nın ekonomik merkezi olan Lagos kentinde inşaatı devam eden 21 katlı binanın Pazartesi günü çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı altıya yükseldi. Yetkililer, arama ve kurtarma çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Nijerya'nın Lagos kentinde çöken binanın enkazında çalışan kurtarma görevlileri, 1 Kasım 2021. (Fotoğraf: Gbenga Omotosho/Xinhua)

Lagos eyaletindeki Ulusal Acil Durum Yönetim Ajansı (NEMA) Koordinatörü Ibrahim Farinloye, Xinhua'ya olay yerinde yaptığı açıklamada, enkazda kurtarma çabalarına devam edenlerin Salı günü iki cesede daha ulaştığını ve hayatını kaybedenlerin sayısı altıya çıkarken, altı kişinin de enkazdan canlı kurtarıldığını söyledi.

Nijerya'nın Lagos kentinde çöken binanın enkazında çalışan kurtarma görevlileri, 1 Kasım 2021. (Fotoğraf: Gbenga Omotosho/Xinhua)

Farinloye, Lagos'un Ikoyi bölgesinde çöken binadaki kurtarma çabalarının yoğun yağış ve fırtınaya rağmen Pazartesi gecesi de sürdüğünü söyledi. NEMA koordinatörü, binanın çökme sebebinin henüz tespit edilmediğini ve soruşturmanın devam ettiğini kaydetti. Bölgede yaşayanlar, Xinhua'ya yaptıkları açıklamada binanın inşaatının bir yıldan uzun süredir devam ettiğini belirtti. Bazı mülk sahipleri ile müteahhitlerin planlama ve inşaat yasaları ile düzenlemelerine katı bir biçimde uymadığı Nijerya'da binaların çökmesi sık karşılaşılan bir durum.