Gündem

New York Valisi Cuomo: Kovid-19 testlerinde pozitiflik oranı yükseldi!

Vali mesajında, eyalet genelinde, odak alanları dışında kalan pozitiflik oranının ise Salı günkü yüzde 1,42'den yüzde 1,70'e yükseldiğini bildirdi. ...

Abone Ol

Vali mesajında, eyalet genelinde, odak alanları dışında kalan pozitiflik oranının ise Salı günkü yüzde 1,42'den yüzde 1,70'e yükseldiğini bildirdi.

Vali mesajında ayrıca, Çarşamba günü bildirilen 161 bin 19 testten 2 bin 997'sinin pozitif sonuçlandığını belirtirken, bir gün önce toplam test sayısının yüzde 1,59’u olan oranın, yüzde 1,86'ya çıktığını belirtti.

Cuomo resmi basın açıklamasında, ‘’Her uzman bize sonbaharda vakalarının artacağını söyledi ve ülke ve dünya çapında gerçekleşen budur,’’ dedi.

Vali, ‘’Burada, New York'ta hazırız: mikro kümelenme stratejimiz var ve ek testlerimiz mevcut. Bu nedenle ülkedeki üçüncü en düşük pozitiflik oranına sahibiz,’’ ifadesini kullandı.

Vali, ‘’Ancak Kovid yorgunluğu giderek artıyor ve New York’un batı kesimlerinde, Finger Lakes ve eyaletteki diğer yerleşim yerlerinde durum ciddiyetini koruyor. Bu yüzden uyanık olmamız her zamankinden daha önemli. Maske takın, ellerinizi yıkayın, sosyal mesafe kurallarına uyun ve hayat kurtarmak için var olan halk sağlığı kurallarını uygulayın,’’ dedi.

 Johns Hopkins Üniversitesi Sistem Bilimi ve Mühendisliği Merkezi, Perşembe öğleden sonra itibariyle, ülkenin salgından en kötü etkilenen eyaleti olan New York’ta, şu ana kadar 33 bin 569 kişinin koronavirüsten öldüğünü bildirdi.