NASA ve SpaceX, astronotlarla birlikte NASA'nın SpaceX Crew-1 seferi için Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) bu Cumartesi günü tarihi bir fırlatma gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

NASA'nın Ticari Mürettebat Programının bir parçası olarak, NASA astronotları Michael Hopkins, Victor Glover ve Shannon Walker ile Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı'ndan Soichi Noguchi, UUİ'ye ilk mürettebat rotasyon görevi dahilinde fırlatılacak SpaceX'in Falcon 9 roketinin taşıdığı Crew Dragon uzay aracında yer alacak.

Kalkışın, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki 39A Fırlatma Kompleksi’nden Cumartesi öğleden sonra ABD doğu saatiyle 19:49’da yapılması planlanıyor.

NASA yapılan incelemenin, SpaceX'in mürettebat taşıma sistemine, ISS ve uluslararası ortakların uçuşa verecekleri desteğe ve uçuşa hazır olunduğunun belgelenmesine odaklandığını belirtti.

Fırlatma sonucu ilk kez uluslararası bir mürettebat, Amerikan topraklarından NASA sertifikalı, bir özel şirketin sahip olduğu ve işlettiği bir Amerikan roketi ve uzay aracıyla uçmuş olacak.

Editör: İRFAN KARSLI