Bilim ve teknoloji

NASA ve SpaceX, uzay istasyonuna ikinci sefer için 20 Nisan'ı hedefliyor

NASA ve SpaceX, ikinci mürettebat rotasyon seferi için en erken 20 Nisan tarihini hedefliyor. İkinci sefer, içinde astronotlar bulunan bir Amerikan roketi ve uzay aracının ABD...

Abone Ol

NASA ve SpaceX, ikinci mürettebat rotasyon seferi için en erken 20 Nisan tarihini hedefliyor. İkinci sefer, içinde astronotlar bulunan bir Amerikan roketi ve uzay aracının ABD'den fırlatılarak Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gönderilmesini içeriyor.

ABD havacılık ve uzay ajansı NASA tarafından Cuma günü yapılan açıklamaya göre, Crew-2 adlı seferde, dört astronotu taşıyan Crew Dragon mekiği, Falcon 9 roketi aracılığıyla UUİ'ye fırlatılacak.

NASA astronotları Shane Kimbrough uzay gemisinin komutanı, Megan McArthur ise uzay gemisinin pilotu olarak görev alacak. NASA'nın verdiği bilgiye göre, Japonya Uzay Araştırma Ajansı'ndan astronot Akihiko Hoshide ile Avrupa Uzay Ajansı'ndan astronot Thomas Pesquet de görev uzmanları olarak sefere katılacaklar.

Crew Dragon, NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde bulunan 39A fırlatma rampasından uzaya gönderilecek. Yörünge laboratuvarında, yedi kişilik ekibin bir parçası olarak yaşayıp çalışmalarda bulunacak mürettebatın uzayda uzun süre kalması planlanıyor. NASA, Crew-2 astronotlarının 2021 sonbaharında dünyaya dönmelerinin planlandığını bildirdi.