NANJİNG, 1 Mart (Xinhua) -- Japon İşgalcilerin Nanjing Katliamı Kurbanlarını Anma Salonu'nun verdiği bilgiye göre, Pu'nun ölümünün ardından katliamın hala hayatta olan kurbanlarının sayısı 59'a geriledi. Nanjing Katliamı, Japon birliklerinin Çin'in doğusundaki kenti 13 Aralık 1937'de ele geçirdiğinde gerçekleşmişti. Japon askerler, altı haftalık sürede yaklaşık 300.000 Çinli sivil ile silahsız askeri öldürerek İkinci Dünya Savaşı'nın en barbarca bölümlerinden birini kaydetmişti.

Pu'nun iki kuzeni katliam sırasında öldürülmüş ve Pu da işgalciler tarafından yakalanmış ve onlar için ağır iş yapmaya zorlanmıştı. Çinli adam daha sonra kaçarak katliamdan kurtulmuştu. Anma salonundan bir çalışan, "Geçen Mayıs'ta, onunla ilgili bir belgesel çekmek için Pu'nun evini ziyaret etmiş ve 100. doğumgünü kutlamasında ona eşlik etmek için anlaşmıştık" dedi.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Pu, bu yıl hayatını kaybeden Nanjing Katliamı'ndan kurtulan ikinci kişiydi. Zulümlere şahitlik eden ve kurtulan Zhu Zaiqiang, 24 Şubat'ta 90 yaşında hayatını kaybetmişti. Çin hükümeti, hayatta kalanların ifadelerini hem yazılı belgeler hem de video görüntüler olarak kayıt altına aldı. Katliamın bu kayıtları, 2015'te UNESCO tarafından Dünya Belleği Programı'na dahil edildi.

Editör: İRFAN KARSLI