Perşembe günü Xinhua'ya konuşan Kharel, "Bilimsel adı Ducula Aenea olan kuşu Salı günü buldum. Bu, bu türün Nepal'deki ilk örneği" dedi.

Kharel, parlak yeşil tüyleri olan kuşu, Nepal'in doğusundaki Jhapa bölgesine bağlı Mechinagar'da, bilimsel adı bombax ceiba olan bir kapok ağacında gördü.

Kharel, daha sonra kuşun fotoğraf ve kısa videosunu çekti ve teyit amacıyla Nepal'de kuş araştırmaları yapan bir kurum olan Kuşları Koruma Derneği'ne gönderdi.

Derneğin İcra Kurulu Başkanı Ishana Thapa, Xinhua'ya yaptığı açıklamada, "Fotoğraf ve videoyu gördükten sonra yeni güvercin türünün Jhapa bölgesinde bulunduğunu teyit ettik" dedi.

Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Nadir kuş türleri Hindistan, Sri Lanka, Endonezya, Filipinler ve Tayland'da az sayıda bulunuyor.

Derneğin önceki başkanı olan kuş bilimci Hem Sagar Baral, "Kharel'in keşfi doğrulanırsa Nepal'deki kuş türü sayısı 887'ye çıkacak" diye konuştu.

Yeşil güvercin kumrunun iki katı büyüklüğünde ve tanıdık

kaya güvercininden daha büyük. Yeşil imparator güvercininin kaya güvercin türlerinden 10 cm daha uzun olduğunu söyleyen Kharel, yeşil güvercinin ülkede bulunmasının, kuşların korunması ve kuş turizmi açısından büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

Editör: İRFAN KARSLI