Wu, Çarşamba günü Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang kentinde sona eren Wenchang Uluslararası Havacılık ve Uzay Forumu'nda yaptığı konuşmada, Ay'ın yörüngesi ve yüzeyinde çalışacak birçok detektörden oluşacak prototipin, Ay'da bilimsel ve teknolojik araştırma yapabilmesinin yanı sıra Ay kaynaklarının keşfi ve kullanımını teknik açıdan sınayabileceğini de belirtti.

Aynı zamanda Çin Mühendislik Akademisi'nde akademisyen olan Wu'nun açıklamasına göre, planlanan prototipe refakaten, Çinli bilim insanları uluslararası bir Ay bilimsel araştırma istasyonu inşa etmek için başka ülkelerden meslektaşları ile işbirliği yapmayı hedeflediyor.

Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor

Çin, dünya dışından ilk numune alma girişimi olarak Chang'e-5 uzay aracını, Ay'dan numune toplaması ve Dünya'ya getirmesi için Salı günü fırlatmıştı.

Böylelikle Çin'in Ay keşif programı üçüncü aşamasının sonuna geldi.

Wu, programın dördüncü aşama planına göre, Chang'e-7 uzay aracının Ay'ın Antarktik topografyası, madde bileşimi ve uzay ortamı konularında kapsamlı bir keşif çalışması yapacağını ifade etti.

Bilim insanı, Chang'e-8 uzay aracının ise yeni bilimsel testlerin yanı sıra temel teknolojilerin doğrulanması ile görevlendirileceğini belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI