Sağlık

Myanmar'ın alçak kesimlerinde muson yağmurları binlerce kişiyi olumsuz etkiliyor

Seller şimdiye dek ülkenin Kayin, Mon ve Arakan eyaletlerinin yanı sıra Tanintharyi ve Bago bölgelerinde yaşayan binlerce kişiyi olumsuz etkiledi. Sosyal Güvenlik, Yardım ve İ...

Abone Ol

Seller şimdiye dek ülkenin Kayin, Mon ve Arakan eyaletlerinin yanı sıra Tanintharyi ve Bago bölgelerinde yaşayan binlerce kişiyi olumsuz etkiledi. Sosyal Güvenlik, Yardım ve İskan Bakanlığı tarafından yayınlanan son verilere göre, Salı günü itibarıyla Kayin eyaletindeki Kyainseikgyi, Kawkareik, Hlaingbwe ve Myawaddy kasabalarında 14 bin 900'den fazla kişi olumsuz etkilendi.

Myanmar'ın Kayin eyaletindeki Myawaddy kasabasında su altında kalan evler görülüyor, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Xinhua)

Bakanlık verileri sellerin ayrıca Mon eyaletinde 30 bin 700'den fazla kişiyi, Arakan eyaletinin Thandwe kasabasında ise 2 bin 900'ün üzerinde kişiyi olumsuz etkilediğini gösterdi. Sel mağdurlarından 25 bin 900'ü tahliye merkezleri ve güvenli yerlere yerleştirildi. Myanmar Meteoroloji ve Hidroloji Departmanı muson yağmurlarının Andaman Denizi ve Bengal Körfezi'nde etkili olacağı tahmininde bulunuyor. Departmanın Perşembe sabahı yayınladığı hava raporunda Myanmar kıyılarında ve açıklarında zaman zaman görülecek fırtınalarla birlikte denizin dalgalı olacağı ve rüzgar hızının saatte 35-40 mile ulaşabileceği tahmin ediliyor. Myanmar'ın özellikle engebeli ve alçak bölgelerinde muson mevsiminde şiddetli yağış ve fırtınalar nedeniyle sık sık sel baskınları ve toprak kaymaları yaşanıyor.

Myanmar'ın Kayin eyaletinde selin vurduğu Myawaddy kasabasında bir kurtarma ekibi üyesi, selde mahsur kalan bir çocuğu tahliye ediyor, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf/Xinhua)