Sağlık

Moskova'da Kovid- 19 vakalarındaki artış nedeniyle yeni kısıtlamalar getiriliyor

Belediye Başkanı blogunda yaptığı açıklamada, başkentteki 60 yaş üstü kişiler ve kronik hastalıkları olanların 25 Ekim ile 25 Şubat arasında kendilerini tecrit etmelerinin ger...

Abone Ol

Belediye Başkanı blogunda yaptığı açıklamada, başkentteki 60 yaş üstü kişiler ve kronik hastalıkları olanların 25 Ekim ile 25 Şubat arasında kendilerini tecrit etmelerinin gerekeceğini belirterek, yürüyüş yapmalarına veya dışarıda egzersiz yapmalarına izin verildiğini ifade etti. Bu önlemler, son altı ay içinde koronavirüse yakalanmış veya aşılanmış yaşlılar veya kronik hastalar için geçerli değil.

Belediye Başkanı ayrıca, aynı dönemde Moskova'daki işverenlerin, çalışanlarının en az yüzde 30'unu uzaktan çalıştırması gerekeceğini söyledi. 60 yaş üstü ve kronik hastalığı olan tüm çalışanların da uzaktan çalışmaya geçmesi gerekiyor. Aşılanmış olanlar, daha önce Kovid-19 geçirip iyileşenler ile tıp ve savunma kuruluşlarında veya diğer bazı stratejik sektörlerde çalışanlar için uzaktan çalışma şartı geçerli olmayacak. Bu arada, hizmet sektöründe çalışanların yüzde 80'inin 1 Aralık'a kadar en az bir doz aşı yaptırmaları ve 1 Ocak'a kadar tam aşı olmaları gerekecek.