Proje, daha önce Ulan Batur'daki 3 No'lu Termik Santral'in genişletilmesini gerçekleştiren Çinli Hunan Endüstriyel Ekipman Kurulum Şirketi tarafından yürütüldü. Moğolistan Enerji Bakanı Nansal Tavinbekh törende yaptığı açıklamada, "Projenin tamamlanması Moğolistan'ın enerji sektörünün gelişimi için çok önemli" dedi. Tavinbekh, Kovid-19 pandemisi sürerken proje yürütücüsünün personel değişimi ve malzeme taşıma olanaklarının sınırlı olması gibi zorlukları aştığını ve santrali genişletmeyi en yüksek kalitede başarıyla tamamladığını ifade etti.

Çin'in Moğolistan Büyükelçisi Chai Wenrui, projenin başarıyla tamamlanmasını kutlamak için bir mektup gönderdi. Chai, projenin tamamlanmasının, Erdenet ve çevresindeki bölgelerin endüstriyel kalkınmasını ve bölge sakinlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını, kentsel enerji tasarrufunun ve çevresel iyileştirmenin teşvik edilmesini ve bölgesel ekonomik kalkınmaya yardımcı olmasını umduğunu belirtti.

Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti

Büyükelçi ayrıca Çin'in, daha önemli sonuçlar elde etmek için, Moğolistan'ın ekonomik ve sosyal kalkınmasını aktif olarak destekleyeceğini, Kuşak ve Yol Girişimi ile Bozkır Yolu Programı'nın uyumlulaştırılmasını destekleyeceğini ve Çin-Moğolistan-Rusya Ekonomik Koridoru'nun inşasını ilerleteceğini söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI