Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cuma akşamı Nairobi'ye ulaşan tek dozluk Kovid-19 aşılarının ülkede halen uygulanan AstraZeneca ve Moderna aşılarından sonra Kenya'nın aşı programındaki üçüncü aşı türü olduğu belirtildi. Sevkiyatı Nairobi'de karşılayan Sağlık Genel Sekreteri Mercy Mwangangi, aşı dozlarının gelmesinin, 2021 sonuna kadar 10 milyon yetişkin Kenyalının aşılanmasını hedefleyen mevcut aşılama sürecini hızlandıracağını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Kabine Sekreteri Mutahi Kagwe'yi temsil eden Mwangangi, "Tek doz aşı uygulaması, hedef grubun kısa sürede tamamen aşılanmasını sağlayacak. Bakanlık bu nedenle, Johnson & Johnson aşısının temel sağlık hizmetleri seviyesine yönelik dağıtımına öncelik verecek" dedi.

Mümkün olduğu kadar çok insana ulaşmaya çalıştıklarını belirten Mwangangi, sosyal yardım programları söz konusu olduğunda, Kenya'nın hedef odaklı yaklaşımları uygulamaya ve karma bir yaklaşım benimsemeye devam edeceğini belirtti. Kenyalı yetkili, tek doz aşının, özellikle aşı alımının düşük olmaya devam ettiği ülke sağlık sisteminde temel sağlık hizmeti seviyesine ulaşılmasıyla büyük fayda sağlamasının beklendiğini ifade etti.

Johnson & Johnson aşılarının gelişiyle birlikte ülkeye toplamda 4,21 milyon doz Kovid-19 aşısı ulaşmış oldu. Yüksek riskli grupları hedef alan Kovid-19 ile mücadeleyi yoğunlaştıran Kenya, Çin'in Sinopharm aşısına onay vermişti. Hükümet, yıl sonuna kadar 10 milyon kişiyi aşılamayı planlarken, gelecek yılın sonuna kadar ise 26 milyon insanın aşılanması bekleniyor.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Editör: İRFAN KARSLI