Sağlık

Moğolistan, Kovid-19 aşılama sürecini hızlandırdı

Moğolistan Başbakan Yardımcısı Sainbuyan Amarsaikhan, Moğolistan Olağanüstü Hal Komisyonu tarafından Pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında, "Kovid-19'a karşı aşılama,...

Abone Ol

Moğolistan Başbakan Yardımcısı Sainbuyan Amarsaikhan, Moğolistan Olağanüstü Hal Komisyonu tarafından Pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında, "Kovid-19'a karşı aşılama, ülkenin pandemiden en çok etkilenen bölgesi olan başkent Ulan Batur'da Salı gününden itibaren yoğunlaştırılacak ve günlük olarak 16 bin ila 20 bin kent sakini yetişkin virüse karşı aşılanacak" dedi.

Amarsaikhan, ülkenin toplam nüfusunun yarısından fazlasının yaşadığı başkentteki bütün yetişkinlerin, gelecek ay içinde virüse karşı aşılanacağını bildirdi. Moğolistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Moğolistan, 23 Şubat'ta ülke genelinde Kovid-19 aşı kampanyası başlattı ve bugüne kadar ön saflardaki toplam 20 bin 976 çalışan virüse karşı aşılandı. Moğolistan'da şu ana kadar yedisi ölümle sonuçlanan 3 bin 372 Kovid-19 vakası kaydedildi. Bunların 2 bin 500'den fazlası Ulan Batur'da tespit edildi.