NAİROBİ, 8 Mart (Xinhua) -- Kenyatta, Kenya'nın başkenti Nairobi'de yaptığı yazılı açıklamada mRNA tesisinin, her yıl 500 milyon doza kadar aşı üretmesinin beklendiğini söyledi.

Kenyatta, mRNA üretime tesisinin kurulmasının, özellikle aşı üretme vizyonu olan Kenya açısından ezber bozan bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Moderna, kıtada ilaç maddesi üretimine odaklanacak yeni tesis için 57 milyar şiline (500 milyon ABD doları) varan bir yatırım yapmayı umuyor.

Bangladeş'te 11. Asya Turizm Fuarı düzenlendi Bangladeş'te 11. Asya Turizm Fuarı düzenlendi

Afrika'nın kendi nüfusunun talebini karşılamak üzere kendi Kovid-19 aşılarını üretmesi konusunda ön safarda yer alan Kenyatta, Afrika kıtasının Kovid-19 pandemisi sırasında karşılaştığı zorlukları hatırlattı.

Kenyatta, bu durumun aşı satın almak için fnansman olmamasından değil, satın alacak aşı bulunmamasından kaynaklandığını ifade etti.

Kenyatta, "Kenya'nın ve tüm Afrika kıtasının bu pandeminin ilk aşamalarında karşılaştığı ve Afrika'nın geride kalmasına yol açan zorlukları hepimiz biliyoruz. İstemediğimizden değil, olmadığından. Moderna, bu boşluğu doldurmak için geldi" diye konuştu.

Kenyalı lider, Afrika ülkelerinin gelecekte ortaya çıkabilecek herhangi bir pandemiyle mücadelesini sağlamada, yeni tesisin büyük bir aşama kaydedeceğini söyledi.

Moderna'nın CEO'su Stephane Bancel, şirketinin bir sağlık çözümünün sağlanmasına ortaklık yapma taahhüdünde bulunduğunu vurgulayarak şirketin Kenya'da yaptığı yatırımın, küresel sağlık adaletinin sağlanmasına yönelik çözümün bir parçası olduğu için önemli olduğunu dile getirdi.

Editör: İRFAN KARSLI