Sağlık

Mısırlılar için Kovid-19 aşısının fiyatı 12,8 dolar olacak

Zayed, Salı günü uydu kanalı ON'a verdiği demeçte "Muhtaç aileler ve bireyler aşılama bedellerinden muaf tutulacak" dedi. 28 Şubat'tan itibaren kronik rahatsızlığı ola...

Abone Ol



Zayed, Salı günü uydu kanalı ON'a verdiği demeçte "Muhtaç aileler ve bireyler aşılama bedellerinden muaf tutulacak" dedi. 28 Şubat'tan itibaren kronik rahatsızlığı olan hastalara ve 40 yaş üstü kişilere öncelik verilerek kayıt için belirlenmiş bir web sitesinin açılacağını söyleyen Bakan Zayed, Mart ayının ilk haftasında öncelikli grupların ilk doz aşıyı olmasını beklediklerini kaydetti.

Mısır'da halihazırda, Çinli Sinopharm, İngiliz-İsveç ortaklığında geliştirilen Oxford-AstraZeneca aşıları mevcut. Çin tarafından Mısır ve Arap Birliği Genel Sekreterliği için sağlanan Kovid-19 aşılarının ilk partisi Salı günü erken saatlerde Kahire'ye ulaştı.

Çin'in Mısır Büyükelçisi Liao Liqiang ile Mısır'ın Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Sağlık Bakan Yardımcısı Wael El Saaey, Sinopharm tarafından geliştirilen aşıların ülkeye gelişinin ardından Kahire Uluslararası Havalimanı'nda devir teslim töreni düzenlediler. Mısır ülke çapında sağlık çalışanlarının aşılanmasına Ocak ayında başladı.