Çin'in güneyindeki pirinç terasları turistler için cazibe noktasına dönüştü Çin'in güneyindeki pirinç terasları turistler için cazibe noktasına dönüştü

KAHİRE, 17 Ekim (Xinhua) -- Mısır, İsrail saldırılarının devam ettiği Lübnan'a destek amacıyla 22 ton insani yardım taşıyan bir uçak gönderdi. Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan Çarşamba günü yapılan açıklamada günün erken saatlerinde Beyrut'taki havalimanına ulaşan yardımın, destek amacıyla yerlerinden edilenlere ulaştırılacak gıda ve diğer yardım malzemelerini içerdiği belirtildi.

Bakanlık, İsrail'in Lübnan'a karşı yürüttüğü savaşın sonuçlarını hafifletmek üzere tüm devlet yetkilileriyle koordinasyon sağlamaya yönelik her türlü çabayı gösterdiklerini kaydetti. Açıklamada, "Siyasi bağlamda Mısır, acil ve kapsamlı bir ateşkese ulaşılmasını amaçlayan çaba ve temaslarını sürdürmektedir. Yardımlar bağlamında ise şu ana kadar 44 ton yardım gönderen Mısır, Lübnan hükümeti ve halkına mümkün olan her türlü desteği vermeye devam edecektir" denildi. Ayrıca Mısır'ın şu ana kadar 590 vatandaşını Lübnan'dan tahliye ettiği ifade edildi. 

Kaynak: rss