Sağlık

Mısır, Kovid-19 nedeniyle bir yıl ertelenen çok uluslu askeri tatbikata başladı

Açıklamaya göre, Mısır'ın Akdeniz'deki Mohamed Naguib askeri üssünde gerçekleştirilen tatbikat 17 Eylül'de sona erecek. Açıklamada, "Katılan asker sayısının fazlalığı nedeniyl...

Abone Ol

Açıklamaya göre, Mısır'ın Akdeniz'deki Mohamed Naguib askeri üssünde gerçekleştirilen tatbikat 17 Eylül'de sona erecek. Açıklamada, "Katılan asker sayısının fazlalığı nedeniyle bu tatbikat, dünyanın en büyük ve en önemli askeri tatbikatlarından birisi" ifadeleri yer aldı. Açıklamada Mısır'ın yanı sıra aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Fransa, İngiltere, Yunanistan ve İtalya'nın da bulunduğu 21 ülkeden askerlerin tatbikata katıldığı kaydedildi.

Parlak Yıldız çok uluslu askeri tatbikatı, Mısır ile İsrail arasında ABD'nin aracılığıyla imzalanan barış anlaşmasının bir parçası olarak 1980 yılında yapılmaya başlanmıştı. Mısır'ın ev sahipliği yaptığı tatbikat, Amerika Birleşik Devletleri'nin işbirliğiyle her iki yılda bir düzenleniyor. Eylül 2020'de yapılması planlanan tatbikat Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle ertelenmişti.