Sağlık

Mısır haber ajansı duyurdu: Çin, Mısır'a Kovid-19 aşısı gönderecek

Çarşamba günü yayınlanan habere göre, Büyükelçi Liao çevrimiçi gerçekleşen basın toplantısında iki ülkenin başından beri birbirini desteklemesi ve aralarındaki yakın işbirliği...

Abone Ol

Çarşamba günü yayınlanan habere göre, Büyükelçi Liao çevrimiçi gerçekleşen basın toplantısında iki ülkenin başından beri birbirini desteklemesi ve aralarındaki yakın işbirliği sayesinde Çin-Mısır ikili ilişkilerinin Kovid-19 pandemisiyle mücadelede yeni bir seviyeye ulaştığını ifade etti.

Mısır, ülke genelindeki aşı kampanyasında Çin'in Sinopharm ve Sinovac Kovid-19 aşılarını kullanıyor. Mısır'ın devlete ait aşı üreticisi VACSERA ve Çin'in biyofarmasötik şirketi Sinovac, Sinovac aşılarının Kuzey Afrika ülkesi Mısır'daki VACSERA fabrikasında ortak üretilmesine karar veren bir anlaşmayı Nisan ayında imzalamıştı. Mısırlı yetkililere göre, ülke şimdiye kadar yaklaşık 24 milyon insanı Kovid-19'a karşı aşılamayı başarırken hükümet, yaklaşık 100 milyon olan Mısır nüfusunun 40 milyonunu 2021'in sonuna kadar aşılamayı planlıyor.