Sağlık

Mısır, gelişmekte olan ülkelerin aşıya erişimini genişletme çağrısında bulundu

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin Perşembe günü, Kovid-19 aşılarının gelişmekte olan ülkeler için erişilebilir hale getirilme...

Abone Ol

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin Perşembe günü, Kovid-19 aşılarının gelişmekte olan ülkeler için erişilebilir hale getirilmesi amacıyla uluslararası işbirliği çağrısında bulunduğu belirtildi. Şukri bu açıklamayı, Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin ev sahipliğinde, aralarında Çin ve Mısır'ın da bulunduğu 23 ülke tarafından video bağlantısı aracılığıyla ortaklaşa düzenlenen Kovid-19 Aşı İşbirliği Uluslararası Forumu'nun ilk toplantısında yaptı.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Uluslararası Sergi Merkezi'nden dönüştürülen toplu aşılama merkezinde görevliler Kovid-19 aşısı yaptırmayı bekleyenlerin kişisel bilgilerini soruyor, 25 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Ahmed Gomaa/Xinhua)

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, gelişmekte olan ülkelerde Kovid-19 aşılarının üretim kapasitesinin artırılmasının önemini vurgulayan Şukri, "Mısır'ın Çin'in bu konuda sağladığı desteğe duyduğu minnettarlığı" ifade etti.

Çin'in desteğiyle Mısır, aşı üretim kapasitesine sahip ilk gelişmekte olan ülkelerden biri haline geldi. İki ülke yakın zamanda Mısır'da ortaklaşa üretilen Çin Sinovac Kovid-19 aşısının 1 milyon doza ulaşmasını kutladı. Şukri ayrıca, aşılama konusunda gelişmekte olan ve gelişmiş dünya arasında büyüyen uçuruma dikkat çekerek, "gelişmekte olan ülkelerde aşı oranlarını hızlandırmak için" COVAX'a yeterli ve sürdürülebilir mali destek sağlanması çağrısında bulundu.