Messi, Ballon d'or Rüya Takımı'nda yer almaktan memnun olduğunu söyledi.

Lionel Messi, Ronaldo ve Cristiano Ronaldo, Pazartesi günü yaptıkları açıklamalarda, Fransız dergisi France Football tarafından tarihin en iyileri listesine seçilmekten gurur duyduklarını söyledi.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle her yıl dünyanın en iyi futbolcusuna verdiği Ballon d'Or ödülünü iptal eden

haftalık dergi, bunun yerine 170 ülke ve bölgeden gazetecinin oylarıyla tarihin en iyi 11'ini açıkladı.

Daha önce Ballon d'Or ödülünü altı kez kazanan Messi, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Ballon d'Or Rüya Takımı'na dahil edilmek benim için bir gurur kaynağı" dedi ve ekledi:

"Beni seçtiğiniz için teşekkür etmek ve seçilen diğer oyuncularla aday gösterilenleri tebrik etmek istiyorum. Listede gerçek fenomenler var."

Beklendiği gibi, itibarlı listede Brezilya formasıyla üç kez Dünya Kupası'nı kazanan Pele ve geçen ay kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden efsanevi futbolcu Diego Maradona da yer aldı.

Takımda ayrıca kaleci Lev Yashin, defans oyuncuları Cafu, Franz Beckenbauer ve Paolo Maldini ile orta saha oyuncuları Xavi ve Lothar Matthaus bulunuyor.

Dünya Kupası'nı iki kez kazanan ve iki kez de Ballon d'Or ödülünü kabul eden Ronaldo da 9 numaralı pozisyonda değerlendirilmesinden duyduğu gururu dile getirdi.

Ronaldo, Instagram'da yaptığı açıklamada, "France Football'un oluşturduğu tarihin Rüya Takımı'nda santrfor olarak seçilmek büyük bir onur. Bütün hayatımı futbola verdim ve hayallerimin peşinden gittim. Karşı karşıya geldiğim engeller ve aşmam gereken acı ne olursa olsun her zaman istediğim yere ulaşmaya odaklandım" dedi.

Ballon d'Or ödülünü daha önce beş kez kazanan Juventuslu yıldız Cristiano Ronaldo da şu açıklamayı yaptı:

Fenerbahçe: 'Bu karar toplumsal ayrışmayı derinleştirecek' Fenerbahçe: 'Bu karar toplumsal ayrışmayı derinleştirecek'

"France Football'un seçtiği tarihin 11'inin bir parçası olmaktan çok onur duydum. Muhteşem bir Rüya Takımı. Hepsi saygı ve hayranlık duyduğum kişiler ve tabii bu kadar sıra dışı oyuncunun arasında yer aldığım için gururluyum. Teşekkür ederim!"

Editör: İRFAN KARSLI