Son kamuoyu yoklamasına göre, Japonların yüzde 30'undan fazlası Tokyo Olimpiyatları'nın iptal edilmesini istiyor.

Japonya yayın kurumu NHK'nin Salı günkü haberine göre yeni gerçekleştirilen bir kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 30'undan fazlası Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nın iptal edilmesi gerektiğine inanıyor.

Japonya'nın ulusal yayın kuruluşunun geçen hafta sonu telefonla gerçekleştirdiği ankette katılımcılara Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın 2021'de yapılması gerektiğini düşünüp düşünmedikleri soruldu. Ankete bin 200'ü aşkın kişi yanıt verdi.

Çin'in Köy Süper Ligi uluslararası yıldız futbolcuları ağırlıyor Çin'in Köy Süper Ligi uluslararası yıldız futbolcuları ağırlıyor

NHK'nin verilerine göre katılımcıların yüzde 27'si oyunların gerçekleşmesi, yüzde 32'si iptal edilmesi, yüzde 31'i ise ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Ekim ayında yapılan bir ankete katılanların yüzde 40'ı oyunların gerçekleşmesi, yüzde 23'ü iptal edilmesi, yüzde 25'i ise ertelenmesi gerektiğini söylemişti.

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide hükümetinin gelecek yıl "güvenli ve sorunsuz" bir Olimpiyat Oyunları düzenlemeye kararlı olduğuna dair taahhütte bulunmuştu. Kovid-19 pandemisinde üçüncü dalgadan muzdarip Japonya, Pazartesi günü bin 677 yeni vaka bildirdi. Japonya'nın 47 vilayeti arasında virüsten en çok etkilenen vilayet olan Tokyo'da Pazartesi günü 305 yeni vaka kayıtlara geçti.    

Editör: İRFAN KARSLI