Bilim ve teknoloji

Mercedes-Benz yüksek seviyede otomatik sürüş sistemi için onay aldı

BERLİN, 10 Aralık (Xinhua) Bu sistemin takıldığı araçlar Almanya'daki otobanların uygun kısımlarında yoğun trafikte saatte 60 kilometreye kadar hızlarda otomatik sürüşü devr...

Abone Ol

BERLİN, 10 Aralık (Xinhua) Bu sistemin takıldığı araçlar Almanya'daki otobanların uygun kısımlarında yoğun trafikte saatte 60 kilometreye kadar hızlarda otomatik sürüşü devreye sokabilecek. Almanya Federal Motorlu Ulaşım İdaresi'nin (KBA) onayının ardından bu araçların satışına 2022'nin ilk yarısında başlanacak. Mercedes-Benz ve onun ana şirketi Daimler'in yönetim kurulu üyesi Markus Schaefer, "Almanya'da koşullu otomatik sürüşü seri üretime geçiren ilk üreticiyiz" dedi.

Mercedes-Benz, otomatik sürüş modundayken sürücülerin otomobillerinin merkezi ekranından çevrimiçi alışveriş veya e-postalarıyla ilgili işlemler yapabileceklerini söyledi. Herhangi bir acil durumda sürücünün aracını manuel kontrole geri geçirememesi durumunda sistem, tehlike uyarı ışıklarını ve acil durum arama sistemini aktive ederek otomatik olarak kontrollü emniyet duruşu yapacak. KBA, bunun dünyada Otomatik Şerit Takip Sistemi (ALKS) için verilen ilk onay olduğunu söyledi. Kuruluş, verdiği onayın dayanağının otomatik şerit izleme sistemleri için uluslararası emniyet şartlarını tanımlayan bir BM yönetmeliği olduğunu belirtti.