FRANKFURT, 5 Eylül (Xinhua) -- Almanya'nın önde gelen lüks otomobil üreticisi Mercedes-Benz, Çinli ortaklarıyla Çin pazarına 14 milyar yuan (1,97 milyar ABD doları) daha yatırım yaparak ülkedeki ürün portföyünü arttıracağını duyurdu. Şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada Çin pazarına bir dizi yeni model sunmayı planladığını ve bu modellerden bazılarının 2025 gibi erken bir tarihte piyasaya çıkacağını belirtti. Yeni modeller arasında tamamen yeni uzun dingil mesafesine sahip elektrikli CLA, GLE spor kullanımlı aracın (SUV) uzun dingil mesafesine sahip versiyonu ve Minibüs Elektrik Mimari'sine dayanan lüks bir elektrikli minibüs modeli yer alıyor.

Mercedes, Çin pazarında uzun vadeli yatırımlar planladıklarını ve Çin'in otomotiv sektörünü dönüştürmeye kararlı olduklarını ifade etti. Mercedes-Benz Group AG Yönetim Kurulu Başkanı Ola Kaellenius, "Her zaman küresel stratejimizin önemli bir ayağı olan Çin, elektrikli dönüşüm ve akıllı inovasyon planlarımızın ön saflarında yer alıyor" dedi. Yeni uzun menzilli elektrikli araç serisi kapsamında geliştirilen yeni CLA, Çin pazarı için özel olarak tasarlanacak. Yeni modeller, Beijing Benz Otomotiv Şirketi'nin fabrikasındaki montaj hattından 2025 gibi erken bir tarihte çıkacak.

New York Times: Çin küresel yeşil dönüşümde son dönemde kaydedilen ilerlemelerde başı çekiyor New York Times: Çin küresel yeşil dönüşümde son dönemde kaydedilen ilerlemelerde başı çekiyor

Ek yatırımın bir bölümü, lüks bir elektrikli minibüs modelinin geliştirilmesini finanse etmek üzere Fujian Benz Otomotiv Şirketi'ne gidecek. Yeni SUV Çin'de yerel olarak geliştirilecek ve yalnızca Çin'de pazarlanacak. Mercedes ve Çinli ortaklarının Çin'deki toplam yatırımı 2014-2023 yılları arasında 100 milyar yuanı (14 milyar ABD doları) aştı. Mercedes-Benz Group AG'nin Çin'deki faaliyetlerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hubertus Troska, "Mercedes, Çinli ortaklarımızla Çin'e yatırım yapmaya ve Çin'deki işlerinin gelişimine ve dünya çapında inovasyona yeni bir büyüme ivmesi kazandırmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: rss