Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı

VLADİVOSTOK, 5 Eylül (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han Zheng Rusya'nın Uzak Doğu bölgesindeki Vladivostok kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Çarşamba günü gerçekleşen görüşmede Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in içten selam ve iyi dileklerini Putin'e ileten Han, ikili ilişkilerin kuruluşunun 75. yıldönümüyle birlikte yeni başlayan dönemde Çin-Rusya ilişkilerinin iki ülke liderinin stratejik kılavuzluğunda üst düzeyde sürdürüldüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Çin'in iki ülke arasındaki işbirliği imkanlarına güveninin tam olduğunu söyledi. Doğu Ekonomik Forumu'nun rolüne ve etkisine büyük değer verdiklerini söyleyen Han, Rusya'nın Uzak Doğu bölgesinin kalkınmasını ve bölgeyle işbirliğini aktif olarak destekleyip bu kalkınma ve işbirliğine iştirak ettiklerini ve iki halka daha fazla fayda sağlanması ve ortak kalkınma ve canlanmanın teşvik edilmesi için kalkınma fırsatlarını Rusya ile paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti.

Putin ise Xi'ye en içten selam ve iyi dileklerini iletti. Rusya-Çin ilişkilerinin tarihin en iyi döneminde olduğunu vurgulayan Putin, ekonomi, ticaret, kültürel ve yerel etkileşim gibi alanlarda ikili işbirliğine büyük önem atfettiklerini ve Çin ile daha fazla yeni kalkınma fırsatları bulmak için sabırsızlandıklarını söyledi.

Kaynak: rss