Sağlık

Meksika'da üçüncü Kovid-19 dalgasının yatıştığına dair belirtiler görülüyor

Meksika Sağlık Bakanı Yardımcısı Hugo Lopez-Gatell Salı günü yaptığı açıklamada, Meksika'da süren üçüncü Kovid-19 dalgasının son 10 hafta boyunca azalma işaretleri gösterdiğin...

Abone Ol

Meksika Sağlık Bakanı Yardımcısı Hugo Lopez-Gatell Salı günü yaptığı açıklamada, Meksika'da süren üçüncü Kovid-19 dalgasının son 10 hafta boyunca azalma işaretleri gösterdiğini söyledi. Lopez-Gatell'e göre göstergeler, bu haftaya yüzde 30 düşüşle başladı ve bu, Meksika'da pandeminin başladığı Şubat 2020 sonundan beri kayıtlara geçen "en istikrarlı" düşüşü ifade ediyor. Meksikalı sağlık yetkilisi düzenlediği basın toplantısında, "Bu düşüş, her hafta istikrarlı biçimde önemli miktarda olmaya devam ediyor" dedi.

Lopez-Gatell, örneğin ikinci dalganın zirvesinin yaşandığı Ocak 2021'in ilk haftasıyla kıyaslandığında, şu an hastanelerin doluluk oranının yüzde 78 daha düşük olduğunu söyledi. Hastanelerde Kovid-19 vakalarına ayrılan yoğun bakım yataklarının sadece dörtte birinin dolu olduğunu da sözlerine ekledi. Meksika'da şimdiye kadar 3.725.242 Kovid-19 vakası ve hastalığa bağlı 282.227 can kaybı kayıtlara geçti.