Sağlık

Meksika'da üçüncü Kovid-19 dalgasında daha az ölüm görülüyor

Lopez-Gatell, ölüm oranının ve salgının şiddetinin nispeten daha düşük olmasını Aralık ayında başlayan aşılama süreciyle açıkladı. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez O...

Abone Ol

Lopez-Gatell, ölüm oranının ve salgının şiddetinin nispeten daha düşük olmasını Aralık ayında başlayan aşılama süreciyle açıkladı. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un eşlik ettiği Lopez-Gatell, Meksika'da salgının "yeniden yükselişe geçtiğini, bunun üçüncü yükseliş olduğunu" söyledi. Meksika'da, ilk Kovid-19 vakası Şubat 2020'nin sonunda kaydedilmiş ve böylece ilk enfeksiyon dalgası tetiklenmişti. İkinci dalga ise tatillerin ardından bu yılın başında meydana geldi.

Ülkede haftalık yeni enfeksiyon vakalarında yüzde 22'lik bir artış görülüyor, ancak ölümlerde karşılaştırılabilir bir artış yok. Lopez Obrador, aşı sayesinde Kovid-19'a bağlı ölümlerin yüzde 80'e kadar azaldığını söyledi. Pazartesi itibarıyla Meksika'da onaylanmış Kovid-19 vaka sayısı toplam 2 milyon 541 bin 873, hastalıktan ölenlerin sayısı ise 233 bin 689 oldu. Bu, ABD, Brezilya ve Hindistan'dan sonra dördüncü en yüksek ölüm oranı.