Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Meksika'da Kovid-19 pandemisinin üçüncü dalgasının yaşandığına dair hiçbir işaretin bulunmadığını söyledi. Lopez Obrador halktan yine de koruyucu önlemleri devam ettirmelerini istedi.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Başkent Meksiko'da bulunan Ulusal Saray'da günlük olağan basın toplantısında konuşan Lopez Obrador, "Bir üçüncü dalga yaşanacağına işaret edebilecek herhangi bir artış trendi bulunmuyor" dedi. Meksika Devlet Başkanı Lopez Obrador sözlerini şöyle sürdürdü: "Neyse ki pandemi geriliyor ancak kendimizi yadsıyarak 'en kötüsü bitti' diyemeyiz, hala beklemek zorundayız, bu çok hassas bir durum."

Lopez Obrador, hükümetinin ülkedeki 60 yaş üzerindeki tüm yetişkinlerin en az bir dozla aşılanmasını öngören aşılama planına bu hafta içerisinde son halini vermesini umduğunu söyledi. Meksika hükümeti Aralık sonunda ön saflarda çalışan doktor ve hemşirelerle başlattığı ve şu ana dek 16,4 milyon doz aşının vurulduğu kademeli aşılama planı uyarınca eğitim çalışanlarını da aşılıyor. Meksika sağlık makamlarının açıkladığı son verilere göre, ülkede şimdiye dek toplam 2.328.391 Kovid-19 vakası tespit edildi.

Editör: İRFAN KARSLI