Meksika Sağlık Bakanlığı Pazar günü, Meksika'nın, Çinli Sinovac şirketi tarafından üretilen Kovid-19 aşılarının yedinci sevkiyatını teslim aldığını, bu aşıların ulusal aşılama planının hızlandırılmasına yardımcı olacağını belirtti. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, CoronaVac aşılarının Meksiko'nun uluslararası havalimanına Cumartesi gecesi vardığı bildirildi.

Çinli ilaç şirketinin geliştirdiği aşılar, Meksika sağlık hizmetleri düzenleyici kurumu olan Sağlık Risklerine Karşı Koruma Federal Komisyonu'ndan acil kullanım onayı alınmasının ardından Şubat ayından bu yana Meksiko'ya gelmeye başladı. Meksika hükümeti, Aralık'ta başlayan kademeli aşılama kampanyası uyarınca CoronaVac aşılarını ağırlıklı olarak yaşlı yetişkinlere uyguluyor.

Meksika'da Cumartesi itibarıyla toplam 2.326.738 Kovid-19 vakası görülürken ülkede şu ana dek toplam 214.853 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Meksika, Kovid-19 kaynaklı toplam can kaybı sayısıyla ABD ve Brezilya'nın ardından dünyada en çok ölümün görüldüğü üçüncü ülke konumunda.

BM: Gazze'de aşılama geciktikçe çocuk felcinin yayılma riski artıyor BM: Gazze'de aşılama geciktikçe çocuk felcinin yayılma riski artıyor

Editör: İRFAN KARSLI