Para Atletizm Dünya Şampiyonası erkekler 100 metre T54 finalinde Çinli sporcu gümüş madalya aldı Para Atletizm Dünya Şampiyonası erkekler 100 metre T54 finalinde Çinli sporcu gümüş madalya aldı

Tokyo 2020'de Salı günü kadınlar 100 metre sırtüstü yüzmede altın madalya kazanan Avustralyalı yüzücü Kaylee McKeown, kaybettiği babasını şükranla andı. Salı sabahı düzenlenen final yarışında 20 yaşındaki McKeown, 50 metreyi üçüncü geçtiği yarışta Kanadalı Kylie Masse ve Amerikalı Regan Smith'i geçerek altın madalyaya ulaştı. 57,47 saniyeyle kırdığı Olimpiyat rekoru, Haziran ayında Avustralya'da düzenlenen yüzme denemelerinde kırdığı dünya rekorundan sadece 0,02 saniye daha yavaştı. Yarış sonrasında Avustralyalı bir televizyon kanalına konuşan McKeown, "Bu kesinlikle insanların hayalini kurduğu bir şey. Benim de hayalini kurduğum bir şeydi" ifadelerini kullandı. McKeown, "Bunu gerçeğe dönüştürmek gerçekten inanılmaz" diye konuştu. McKeown, kazandığı madalyayı 2020 yılında beyin kanserinden hayatını kaybeden babası Sholto'ya adadı.

McKeown, kadınlar 100 metre sırtüstü elemelerinde yarışıyor, 25 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Xia Yifang/Xinhua)

Avustralyalı yüzücü, "Umarım gurur duymuşsundur; seni gururlandırmaya devam edeceğim" dedi. Bu zaferle, McKeown kariyerindeki ilk Olimpiyat altın madalyasını kazanırken ülkesine ve Tokyo'daki yüzme takımına üçüncü altın madalyayı getirmiş oldu. 2016 yılında Rio Olimpiyatlarında gümüş madalya kazanan ablası Taylor, pandemi yüzünden Olimpiyatların ertelenmesinden sonra Kaylee'nin sergilediği çalışma ahlakına övgüde bulundu. 7NEWS adlı yerel medyaya demeç veren Taylor, "Kaylee bunu sakin karşıladı ve her zamankinden daha iyi, daha hızlı, daha zinde ve daha güçlü geri döndü" dedi ve ekledi: "Asıl zorluğun üstesinden geldi. Geriye işin kolay kısmı kaldı. Onun yarışmaktan zevk aldığını görüyorum. Bu da onun ve yoğun çalışmasının kesin bir kanıtı." Taylor, "Onun antrenman grubundaki ve yüzme takımındaki herkese sorabilirsiniz: Kaylee gerçekten çok çalışıyor; kusana kadar kendini zorlar; o tam bir yetenek abidesi. Aferin ona," diye konuştu.

Editör: İRFAN KARSLI