Karma çiftler masa tenisinde Pazartesi günü Japon sporcular Jun Mizutani ve Mima Ito, yedi setlik heyecan dolu finalde dünya şampiyonları Xu Xin ve Liu Shiwen'i yenerek ilk Olimpiyat altın madalyalarını kazandılar. Maçı ikinci sırada bitirdikleri için mutsuz olan Liu, sporcuların medyayla buluştuğu basın alanında gözyaşlarına boğularak, "Bu sonucu kabul edemem. Grubumuz adına üzülüyorum" dedi. Liu, "Tüm takım hazırlık için çok çalıştı, ancak ne sonuç ne de süreç açısından bugün en iyi oyunumuzu oynamadık" diye konuştu.

Liu (solda) ve Xu final maçında bir mola veriyorlar. (Fotoğraf: Zheng Huansong/Xinhua)

Bu sonuçla Japonya, masa tenisinin Olimpiyatlara ilk kez 1988'de Seul'de eklenmesinden bu yana bu dalda ilk kez Olimpiyat altın madalyası kazanmış oldu. Japonya, önceki Olimpiyatlarda masa tenisinde sadece iki gümüş ve iki bronz madalya almıştı. Çin, önceki üç Olimpiyatlarda masa tenisinde dört dalın hepsinde tüm altın madalyaları kazanmıştı. Ancak Tokyo Olimpiyatları, Xu ve Liu'nun yenilgisinin ardından, masa tenisinde güçlü olan Çin için tam bir zafer olmayacak. Tokyo'daki Olimpiyat sahnesine ilk kez çıkan karma çiftler masa tenisinde her ülke yalnızca bir çift gönderme hakkına sahip. Turnuvadaki en güçlü iki takım arasındaki karşılaşmaya Xu ve Liu iyi başlayarak 2-0 öne geçti. Üçüncü sette 7-7 skorunda beraberlik yakalanan oyunda Mizutani ve Ito, agresif ataklarla yavaş yavaş üstünlük kazandı, bu seti 11-8 ile önde kapatıp sonraki her iki seti de 11-9 kazanarak işleri tersine çevirdi.

Xu (solda) ve Liu, ödül töreninde gümüş madalyalarıyla görülüyor. (Fotoğraf: Wang Dongzhen/Xinhua)

Liu, "2-0 öne geçerek iyi bir başlangıç yaptık ve avantajımızı genişletme şansımız oldu, ancak sürecin ortasında başarısız olduk" dedi. "Rakiplerimiz özellikle yedinci sette sıkı performanslarını sürdürdüler." Maçı kazanan Japon ekipten Mizutani ise "Maç 0-2 olduğunda oyunumuzun ivmesi berbattı. Ama üçüncü seti kazandıktan sonra bir şeyler değişti ve büyük bir ivme yakaladık." diye konuştu. Xu ve Liu altıncı seti 11-6 ile kazanarak eşitliği sağladılar ancak Japon ikili galibiyet yolunda 8-0 öne geçerek son seti 11-6 kazandı. Xu üçüncü seti bir dönüm noktası olarak gördüğünü söyledi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti? Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti?
Ito Mima topu geri gönderirken Jun Mizutani dikkatle bakıyor. (Fotoğraf: Zheng Huansong/Xinhua)

Xu, "Durumu biraz düzelttik ama fırsatlarımızı değerlendiremedik. Özellikle son sette topa vurmada çok kararlıydılar, sayı bulmakta oldukça başarılıydılar. Her sayıda oyunu kendimize çekmek istedik ama taktik ve tekniğimizde eksikler vardı" dedi. Pazartesi günü erken saatlerde de, Çin Taipesi'nden Lin Yun-ju ve Cheng I-ching, Fransa'dan Emmanuel Lebesson ve Yuan Jianan'ı tüm setlerde yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Editör: İRFAN KARSLI