UzA'nın, bölge yönetiminin basın bürosuna dayandırdığı haberine göre, ilk olarak Syrdarya bölgesinin Sardoba ilçesinde 500 hektarlık bir alanda tıbbi kenevir yetiştirilmesi planlanıyor ve kenevir ekimi gelecek üç yıl içinde 3 bin hektara çıkarılacak.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Ajans, 33 milyon ABD doları değerindeki projenin bir parçası olarak, ham keneviri işlemek için yüksek teknolojiye sahip bir tesis ve laboratuvarların kurulacağını belirtirken, yüzde 0,1-0,2 THC içeriğiyle sadece tıbbi kullanıma uygun olan nihai ürünün ihraç edileceğini duyurdu.

Orta Asya'nın iklimi tıbbi kenevir yetiştiriciliği için elverişli ve kenevir, Özbekistan'ın ana tarım ürünü olan pamuktan 10 kat daha az su tüketiyor.

Özbekistan ilgili yasalarını bu yılın başında değiştirerek, devlet lisansı altında tıbbi ve endüstriyel amaçlar için kenevir yetiştirmeye izin verdi. Bununla beraber, bitkinin başka amaçlarla yetiştirilmesi veya kullanılması ülkede hâlâ kesinlikle yasak.

Editör: İRFAN KARSLI