El Fetih Hareketi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Cibril er-Rucub, Ramallah'ta muhabirlere verdiği demeçte, Hamas ve Fetih liderlerinin, iki hareket arasındaki önceki ihtilafları aşmak için "çok yakında" yeniden bir araya geleceğini dile getirdi.

Rucub, "İç bölünmeyi sona erdirip ulusal bir ortaklık kurma gayretleri sona ermemiştir ve ermeyecektir. Farklılıkları giderecek, üzerinde mutabık kalınan bir formül bulmak için görüşmelere devam edeceğiz" dedi.

Genel Sekreter, Mısır'ın başkenti Kahire'de birkaç gün önce yapılan son toplantılarda "Hamas içindeki bazı hizipler iç bölünmeye son vermek gibi bir niyet taşımadığı için" bazı farklılıkların giderilemediğini açıkladı.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Geçen hafta Fetih ve Hamas, uzlaşma konusunu görüşmek üzere Kahire'de toplantılar yapmış, ama genel seçimler ve uzlaşmaya yönelik bir tarih belirleme konusunda herhangi bir ilerleme kaydedememişti.

Hamas Filistin topraklarında meclis ve başkanlık seçimlerinin birlikte yapılmasını talep etmişti. Fetih yetkilileriyse Hamas'ın bu talebini geri çevirmişti, isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklara göre.

Fetih'in önce meclis seçimlerini ve altı ayı aşmayan bir süre içinde de başkanlık seçimlerini yapma konusunda Hamas'la anlaşmaya vardığını söyleyen Rucub, seçimleri birlikte yapma şartının "makul ve mantıklı olmadığını" sözlerine ekledi.

Rucub, "Seçimlerin birbirini izleyen aşamalar halinde yapılmasının, bölünmeyi sona erdirme ve bir sonraki aşamaya yönelik iç ve dış kaygıları giderme konusunda doğru adım olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: İRFAN KARSLI