Yeni planı tanıtan Dalli düzenlediği basın toplantısında, bir megavattan (MW) daha fazla kapasiteye sahip karasal rüzgar, fotovoltaik (PV) ve güneş enerjisi santralleri gibi yenilenebilir enerji projelerinin yatırımcılarına, gelecek 20 yılda yerel elektrik şebekesine sağlayacakları elektrik için sabit bir fiyat sunulacağını açıkladı.

Dalli yatırımın, her biri 1 MW'ın üzerinde olmak üzere toplam 16 MW enerji kapasiteli yenilenebilir enerji santrallerinin kurulumuna imkan tanıyacağını söyledi. Planla, PV panelleri kurmak isteyen, taş ocakları, kullanılmayan çöp sahaları, endüstriyel araziler, çatılar, otoparklar ve benzeri yerlerin sahiplerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Plan, Malta'nın ülkedeki sürdürülebilir ve daha temiz enerji üretimini artırma ve emisyon hedeflerine ulaşma çabalarının bir parçası. Hükümet bir dizi plan aracılığıyla, daha sürdürülebilir şekilde elektrik üretmeye çalışıyor. Dalli, ülkesinin elektriğinin yüzde 11,5'inin yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesini hedeflediğini söyledi.

Dalli, hükümetin iki ay önce 40 KW ile 1 MW arasında yenilenebilir enerji üretme kapasitesine sahip daha küçük projeler için bir başka plan açıkladığını hatırlattı. Enerji Bakanı, söz konusu yeni planla Malta'nın Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden dördüne daha ulaşacağını söyledi ve söz konusu hedefleri şöyle sıraladı: Erişilebilir ve temiz enerji, enerji sektöründe altyapı ve inovasyonun iyileştirilmesi; sorumlu üretim ve tüketim; iklim değişikliği ile mücadele.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI