NASA'ya göre fırlatmanın, Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü'nde bulunan 41. Uzay Fırlatma Kompleksi'nde Cuma günü ABD Doğu yakası zaman dilimi ile 14.53'te gerçekleşmesi planlandı. Starliner, fırlatmadan yaklaşık 31 dakika sonra ilk yörüngesine ulaşacak. Uzay aracının Cumartesi günü 15.06'da Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi planlanıyor.

Salı günü bir açıklama yapan Boeing, fırlatma rampasına gönderilmeden önce roket ile uzay aracı arasındaki tüm sistemlerin düzgün biçimde iletişim kurduğundan ve çalıştığından emin olmak için yapılan çeşitli testlerin tamamladığını bildirdi.

Birbirine eklemlenen Starliner uzay aracı ile Atlas V roketi fırlatma rampasına Çarşamba günü götürülecek. Starliner Aralık 2019'daki son uzay görevinde, yörüngeye yerleştirilirken ortaya çıkan anormal bir durum nedeniyle Uluslararası Uzay İstasyonu ile kenetlenememişti.

Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak

Editör: İRFAN KARSLI