Sağlık

Malezya'dan CanSino Kovid-19 aşısının kullanımına şartlı onay

Malezya Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü Noor Hisham Abdullah, yetkililerin CanSino tarafından geliştirilen Rekombinant Yeni Koronavirüs Aşısı'na (Adenovirüs Tip 5 Vektör) ona...

Abone Ol

Malezya Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü Noor Hisham Abdullah, yetkililerin CanSino tarafından geliştirilen Rekombinant Yeni Koronavirüs Aşısı'na (Adenovirüs Tip 5 Vektör) onay verdiğini söyledi. CanSino Biologics Başkan Yardımcısı Xin Chunlin de Xinhua'ya yaptığı açıklamada, CanSino'nun Malezya'ya son ürünü tedarik edeceğini ve aynı zamanda yerel üretim için de yerel ortaklarla çalıştığını kaydetti.

ABD'li ilaç şirketi Johnson & Johnson tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının da Salı günü acil kullanım onayı aldığını ifade eden Noor Hisham, Malezya'nın bu aşılara, parçası olduğu DSÖ liderliğindeki Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) aracılığıyla ulaşmayı beklediğini belirtti.

Genel Direktör, Malezya'nın Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının 12 yaş ve üstündekilerde kullanımını onayladığını da sözlerine ekledi. Malezya, bu yılın Ocak ayında bu aşının 18 yaş ve üzerindekilerde kullanılmasına onay vermişti.

CanSino aşılarının ülkeye ulaşması öncesinde Malezya'nın ulusal aşılama programında, gerekli kurumlardan onay alan Çin'den ithal edilmiş aşılar ve Çinli Sinovac tarafından geliştirilen yerel doldur-bitir ürünler kullanılıyordu. Malezya, Şubat ayında başlayan aşılama çalışmalarını hızlandırıyor. Ülkenin günlük uyguladığı aşı miktarı Pazartesi günü 197.963 doza çıkarak rekor kırdı. Yaklaşık 4,6 milyon doz aşının uygulandığı ülkede 1,4 milyon kişi de iki doz aşı oldu.