Muhyiddin, Malezya Sağlık Bakanlığı'nın, Çin Tıbbi Bilimler Akademisi Tıbbi Biyoloji Enstitüsü (IMBCAMS) tarafından geliştirilen aşı adayının 3. faz klinik denemelerini başlatacağını söyledi.

Cuma günü basın toplantısı düzenleyen Malezya Başbakanı, "Toplam 3 bin katılımcı, geliştirilen aşının güvenlik ve etkinliğini değerlenmeye yönelik klinik denemeye katılacak" dedi.

Denemelerin, Aralık ayında başlamasının beklendiğini belirten Muhyiddin, "Malezya hükümeti, IMBCAMS'nin üçüncü faz klinik araştırmanın Malezya'da yürütülmesinde bizimle işbirliği yapmasını takdirle karşılamaktadır" ifadelerini kullandı.

Malezya Dışişleri Bakanlığı ve Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Malezya ve Çin hükümetlerinin Kasım ayı başlarında Kovid-19 aşısının geliştirilmesi ve erişilebilirliğinin sağlanması konusunda işbirliğini arttırmaya yönelik bir anlaşma imzaladıkları hatırlatıldı.

Açıklamaya göre her iki ülke de -üniversite, kurum, kuruluş ve dernekler gibi- kamu ve özel sektörün ortak işbirliği projelerine katılımlarını destekleyecek.

Küresel yönetişim üzerine 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı Şanghay'da açıldı Küresel yönetişim üzerine 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı Şanghay'da açıldı

Editör: İRFAN KARSLI