Maldivler'in devlet yayın kuruluşu PSM News, Maldivler Sağlık Koruma Kurumu'na dayanarak verdiği haberde, ülkedeki hamilelerin Pfizer aşısı vurulmak için kayıt yaptırabileceğini belirtti. Kayıtların internet üzerinden yapılabileceği ve aşılamanın ilk gelene öncelik verilecek şekilde uygulanacağı bildirildi.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Pandeminin dördüncü dalgasının yaşandığı Maldivler'de günlük vaka sayısı geçen hafta 1.500'ün üzerine çıktı. Indira Gandhi Memorial Hastanesi'nde Danışman Hekim Dr. Mohamed Ali'ye göre yaklaşık 50 hamile kadının Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı.

Maldivler, Kovid-19 aşılama programına 1 Şubat'ta başladı. Sağlık Koruma Kurumu verilerine göre ülkede 302.974 kişi Kovid-19 aşılarının ilk dozunu, 142.913 kişi ise her iki dozunu da yaptırdı. Maldivler'de şu an itibarıyla toplam 15.958 aktif Kovid-19 vakası bulunuyor ve bunların 262'si hastanelerde tedavi görüyor. Yetkililer, virüsün ülkede yayılmasını önlemek için gece sokağa çıkma yasağı ilan etti ve halka açık yerlerin çoğunu kapattı.

Editör: İRFAN KARSLI