Gündem

Lübnan'da, Kovid-19 vakalarındaki artış yüzünden ülke çapında kısıtlamalar başladı!

Lübnan'da, Kovid-19 virüsünün yayılmasını önlemek için ilan edilen iki haftalık sokağa çıkma kısıtlamalarının birinci günü olan Cumartesi günü restoranlar, barlar, kafeler, sp...

Abone Ol

Lübnan'da, Kovid-19 virüsünün yayılmasını önlemek için ilan edilen iki haftalık sokağa çıkma kısıtlamalarının birinci günü olan Cumartesi günü restoranlar, barlar, kafeler, spor salonları ve alışveriş merkezleri açılmadı.

Kısıtlamalar uyarınca, araçların trafiğe çıkmasına plaka numaralarına göre belirlenen belli günlerde izin veriliyor. Buna karşın, yerel yayın yapan LBCI TV kanalı, başkentte sokakların çoğunun boş olduğunu bildirdi.

Ülkenin birçok bölgesinde, sokağa çıkma kısıtlamalarını ihlal edenlere ceza kesmek üzere polisler görevlendirildi.

Lübnan'da geçici olarak başbakanlık görevini yürüten Hassan Diyab, bir gün önce yaptığı konuşmada insanların sağlığını ekonomik kaygıların üzerinde tuttuklarını belirterek halktan sokağa çıkma kısıtlamalarına uymalarını istedi.

Diyab konuşmasında şunları söyledi: "Sokağa çıkma kısıtlamaları çözümün kendisi olmasa da ülkede koronavirüs vakalarında son iki haftada yaşanan artış karşısında ülkenin sağlık sektörünün hazırlık düzeyinin arttırılması için bir fırsattır."

Lübnan'da görülen toplam Kovid-19 vaka sayısı 100 binin üzerine çıkarken, Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısı 800'e yaklaşıyor.