KUNMİNG, 17 Mart (Xinhua) -- Bulguları Çarşamba günü eLife biyoloji dergisinde yayımlanan Yunnan Üniversitesi Fen Bilimleri Okulu'ndan omurgalılar üzerine çalışan araştırma ekibi, bir kafatası, aksiyal, uzuv ve zırh öğelerini içeren söz konusu eksik iskelet üzerine yapılan araştırmayı detaylandırdığını söyledi. Yuxisaurus kopchicki adlı yeni cins, çok sayıda kafatası ve kafatasının dışındaki iskelet bölümündeki otapomorfiye dayanarak tanımlandı. Araştırma makalesine göre, sahip olduğu özelliklerin benzersiz kombinasyonu nedeniyle diğer thyreophoranlardan da ayırt edildi.

Zırhlı dinozorların çoğunlukla 150 milyon yıl önce Geç Jura döneminde yaşadıklarına inanılıyor. Dinozor fosili ilk olarak, Yunnan'ın Yuxi şehrine bağlı Jiaojiadian köyünde, 190 milyon yıl öncesine ait Alt Jura tabakalarında gömülü olarak bulundu. Makalenin yazarı Bi Shundong, "Bu şimdiye kadar Asya'da bulunan, bilinen en eski thyreophoran türü dinozor" dedi.

2024 Bali Uluslararası Havacılık Fuarı'nda akrobasi gösterileri nefes kesti 2024 Bali Uluslararası Havacılık Fuarı'nda akrobasi gösterileri nefes kesti
Editör: İRFAN KARSLI