Sağlık

Los Angeles'ta yeni Kovid-19 vakaları kış döneminde üç kattan fazla arttı

LOS ANGELES, 25 Aralık (Xinhua) Los Angeles İl Kamu Sağlığı Departmanı, Noel arifesinde 9 bin 988 yeni vaka bildirdi. Bu rakamla, yalnızca Salı günü 3 bin 52 yeni vakanın kay...

Abone Ol

LOS ANGELES, 25 Aralık (Xinhua) Los Angeles İl Kamu Sağlığı Departmanı, Noel arifesinde 9 bin 988 yeni vaka bildirdi. Bu rakamla, yalnızca Salı günü 3 bin 52 yeni vakanın kaydedildiği 10 milyondan fazla nüfuslu kentte, 11 aydaki günlük rekor sayıya ulaşıldı. Departman ayrıca, Kovid-19'dan 21 kişinin daha öldüğünü ve kentin kümülatif vaka sayısının 1 milyon 595 bin 239'a, ölüm sayısının ise 27 bin 533'e yükseldiğini bildirdi.

Kentte şu anda Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan 801 kişi bulunuyor. Departmana göre, Kovid-19 testleri pozitif çıkan kişilerin günlük ortalama oranı Cuma günü itibarıyla yüzde 15'e yükseldi. Yerel halk sağlığı yetkilileri bu haftanın başlarında, kentin pandemi boyunca "en sert artışlardan birini" gördüğü ve bunun da Omicron varyantının dolaşımının hızlandığını yansıttığı konusunda uyarıda bulundu. Departman, yeni vakaların artmaya devam ettiği bu süreçte herkesi aşı olmaya veya takviye doz almaya çağırdı. Tatil için seyahat etmenin veya biraraya gelmenin risk oluşturabileceği konusunda da uyarıda bulunan departman, insanlara içeride ve dışarıdaki kalabalık yerlerde maske takmalarını ve kendilerini hasta hissetmeleri veya virüse maruz kalmaları durumunda test yaptırmalarını tavsiye ediyor.