Sağlık

Litvanya'da belirli hizmetlerde Kovid-19 sertifikası zorunlu hale geliyor

Fırsat Kartı olarak adlandırılan ulusal Kovid-19 sertifikasına; son 180 günde Kovid-19 geçirerek iyileşmiş, koronavirüs testi negatif çıkmış veya tam aşılanmış kişiler sahip o...

Abone Ol

Fırsat Kartı olarak adlandırılan ulusal Kovid-19 sertifikasına; son 180 günde Kovid-19 geçirerek iyileşmiş, koronavirüs testi negatif çıkmış veya tam aşılanmış kişiler sahip olabiliyor. Hizmetlerden yararlanabilmek için AB'nin Dijital Kovid Sertifikası da geçerli sayılacak.

Bu sertifikalara sahip olmayan kişilerin zaruri olmayan mal satan mağazalara, büyük alışveriş merkezlerine ve 1.500 metrekareden daha geniş bir alana kurulu pazar yerlerine girişi yasak olacak. Bu kişiler güzellik merkezlerine, spor salonlarına veya 500'den fazla kişinin katıldığı etkinliklere de alınmayacaklar.

Bununla birlikte ulusal Kovid-19 sertifikasına sahip olmayan kişilerin gıda, veteriner ürünleri, hayvan yemleri satan mağaza ve pazarlara, eczanelere ve optik ve lens, ortopedik ürünler, bitki, tohum ve gübre satan dükkanlara girişleri serbest olmaya devam edecek. Litvanya AB'nin Dijital Kovid Sertifikası'nı 7 Haziran'da yayımlamaya başlamıştı. Litvanya hükümeti, daha katı kısıtlamalarla aşılanma oranını artırmayı hedefliyor.