Sağlık

Libya Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle hastanelere oksijen tedarik etti

Hastane yöneticilerinin, acil ihtiyaç duyulan oksijenin tedariği için başvurması üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Oksijen, Mısır'dan ve Libya'da bulunan bazı özel tesi...

Abone Ol

Hastane yöneticilerinin, acil ihtiyaç duyulan oksijenin tedariği için başvurması üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Oksijen, Mısır'dan ve Libya'da bulunan bazı özel tesislerden temin edildi. Libya Sağlık Bakanlığı, tıbbi oksijen konusunda yaşanan ciddi sıkıntılara rağmen hiçbir büyük hastane veya tıp merkezinin kapanmadığını, hepsinin de hasta kabul etmeye ve hastalarına mevcut tedavileri uygulamaya devam ettiğini söyledi.

Bakanlık, oksijen eksikliği nedeniyle bazı hastane veya tıp merkezlerinde ölen hastalar olduğu yolunda çıkan haberleri yalanlayarak oksijen stoklarının talebi karşılayacak şekilde ciddi olarak artırıldığını teyit etti. Libya Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi'ne göre ülkede toplam Kovid-19 vaka sayısı 260.000'in üzerinde bulunuyor. Bu vakaların 200.000 kadarı iyileşirken 3.719 hasta yaşamını kaybetti.