Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı

RİGA, 11 Eylül (Xinhua) -- Letonya hükümeti Salı günü aldığı kararla yasadışı göçü engellemek amacıyla Belarus sınırı boyunca uyguladığı güçlendirilmiş sınır koruma tedbirlerini 31 Aralık'a kadar uzattı. Mart ayında uygulanmaya başlayan tedbirlerin 12 Eylül'de sona ermesi planlanıyordu. İçişleri Bakanlığı, Belarus'tan Letonya'ya yasadışı geçiş teşebbüslerinin sayısının yüksek olması nedeniyle bu uzatmanın gerekli olduğunu söyledi. Bakanlık güçlendirilmiş kontrollerin Belarus sınırındaki belediyelerde sınır güvenliğinin sağlanması açısından kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Letonyalı yetkililer bu yıl şimdiye kadar 4.210 kişinin ülkeye yasadışı yollardan girişini engellerken, 16 göçmenin de insani gerekçelerle sınırı geçmesine izin verdi. Litvanya, yasadışı göçmenlerin oluşturdukları sorunla başa çıkmaya çalışan Letonya'ya 10 memur gönderdi. Bu memurlar, Letonya sınır muhafızlarının Belarus'tan Letonya'ya giriş yapmaya çalışan göçmenlerin günlük akışını yönetmelerine yardımcı oluyor.

Kaynak: rss