Dünya korona krizi nedeniyle durma noktasına gelirken, Lego, 2020 yılındaki şirket satışlarını, 2019'a göre yüzde 13 artırarak 43,7 milyar Danimarka kronuna (yaklaşık 6,98 milyar ABD doları) yükseltti. Kârın 2019 yılına göre yüzde 19'luk rekor artışla 9,9 milyar Danimarka kronuna yükselmesi zincirleme etki sonucu oldu.

Açıklamaya göre, Lego'nun satışlarındaki yükselen grafik, şirketin en büyük pazarlarının 12'sinde, özellikle Çin, Kuzey ve Güney Amerika, Batı Avrupa ve Asya-Pasifik bölgesindeki pazar paylarının daha yüksek olmasından kaynaklanıyor. Lego CEO'su Niels B. Christiansen, "Sonuçlardan son derece memnunuz. Çalışanlarımız pandeminin getirdiği zorluklara rağmen, Lego oyuncaklarının dünyanın her yerinde oynanması için yorulmadan çalıştılar" dedi.

Christiansen, "Yeni oyun deneyimlerine, markamıza, dijitalleşmeye, fiziksel ve dijital satış kanallarımızın daha fazla gelişimine odaklanmaya devam ederek, gelecek yıl yatırımlarımızı artıracağız" diye konuştu. Dünyada şu anda 678 Lego mağazası bulunuyor. Lego, 2020 yılında, 91'i Çin'de olmak üzere dünya genelinde 134 yeni Lego mağazası açtı. Açıklamaya göre, LEGO Grup, 80'i yalnızca Çin'de olmak üzere 2021 yılında 120 mağaza daha açmayı planlıyor.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Editör: İRFAN KARSLI