ABD'nin önde gelen bulaşıcı hastalıklar uzmanı Anthony Fauci, CBS News'e verdiği bir röportajda, "bu anahtarı (kısıtlamaları) açıp kapatmayın, çünkü yine bir artış yaşanması gerçekten riskli olur" dedi. İlk olarak İngiltere'de bulunan yeni ve daha bulaşıcı Kovid-19 suşunun New York'ta tespit edilmesiyle ilgili olarak konuşan Fauci, varyantın yayılmasını engellemenin iki yolu olduğunu, bunların "insanları olabildiğince çabuk ve hızlı bir şekilde aşılamak ve hepsinden önemlisi, halk sağlığı önlemlerini sürdürmek" olduğunu söyledi.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

ABD Başkanı Joe Biden'ın Kovid-19 Danışma Kurulu Üyesi Michael Osterholm, NBC News'e verdiği demeçte, ülkedeki pandemi durumunu "fırtınadan önceki sessizlik" olarak nitelendirdi. Virüs varyantıyla ilgili endişelerini dile getiren epidemiyolog Osterholm, "Aldığımız halk sağlığı önlemlerinden taviz vermeden Amerika'yı bu virüsten olabildiğince uzak tutmalıyız ve insanları olabildiğince çabuk aşılamalıyız" diye ekledi. Uzmanların uyarılarına rağmen, Maryland Valisi Larry Hogan Salı günü, eyaletin bu hafta restoranlar ve diğer işletmelerdeki kısıtlamaları hafifleteceğini duyurdu, böylece Teksas ve Minnesota'nın da dahil olduğu, Kovid- 19'a karşı kuralları hafifleten eyaletler listesine Maryland de eklendi.

Editör: İRFAN KARSLI