Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi

Fuar, temiz enerji sektörünü bir araya getirmek ve daha temiz bir gelecek yaratmak üzere yenilenebilir enerjinin tüm unsurlarının nasıl birlikte çalışabileceğini vurgulamak amacıyla düzenlendi.

LAS VEGAS, 14 Eylül (Xinhua) -- ABD'nin Nevada eyaletinin Las Vegas kentinde düzenlenen ve temiz enerji sektörlerindeki en son ürün, teknoloji ve çözümlere odaklanan Kuzey Amerika'nın önde gelen temiz enerji fuarı "RE+ 2023" Perşembe günü sona erdi. Dört gün süren "RE+ 2023" fuarı, dünyanın dört bir yanından 30.000'den fazla ziyaretçi ve 1.300'ü aşkın katılımcıyı kendine çekti. Güneş enerjisi, enerji depolama, hidrojen, elektrikli araç altyapısı, mikro şebekeler ve rüzgar gibi alanlarda faaliyet gösteren 300'den fazla Çinli şirket de fuara katıldı.

ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen RE+ 2023 fuarında Çinli BYD şirketinin sergi alanını gezen bir ziyaretçi, 14 Eylül 2023. (Fotoğraf: Zeng Hui/Xinhua)

Fuarın organizatörü, Xinhua'ya yaptığı açıklamada Çinli katılımcıların, Kuzey Amerika'nın önde gelen temiz enerji fuarına her zaman en son teknolojiyi getirdiğini belirtti. Organizatör, fuarın temiz enerji sektörünü bir araya getirmeyi ve daha temiz bir gelecek yaratmak üzere yenilenebilir enerjinin tüm unsurlarının nasıl birlikte çalışabileceğini vurgulamayı hedeflediğini söyledi. Fuar kapsamında bir dizi eğitim ve teknoloji oturumu da düzenlendi. Etkinlikler, teknik ve bilim alanında çalışan toplulukların güneş enerjisi, depolama ve akıllı enerji sektörlerindeki yenilikçi araştırmaları paylaştıkları ve ticarileştirme öncesi süreçten kullanım aşamalarına kadarki ilerlemelere odaklandıkları bir platform sundu.

ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen RE+ 2023 fuarını ziyaret eden insanlar, 14 Eylül 2023. (Fotoğraf: Zeng Hui/Xinhua)

Çinli Sinexcel şirketinin pazarlama müdürü Hou Xinnan, "RE+ fuarı şirketimizin en yeni ürünlerini sergileyebildiği bir platform. Kuzey Amerika'daki müşterilerimizle bağ kurmak ve fuar sırasında dünyanın dört bir yanından daha fazla kişiye ulaşmak için bu fırsatı değerlendirdik" dedi. Şirket, çift yönlü depolama invertörü ve ön mühendisliği yapılmış enerji depolama sistemi alanında profesyonel bir üretici ve çözüm sağlayıcısı olarak faaliyet gösteriyor.

Sinexcel'in sergi alanında çeşitli ürünler hakkında bilgi alan, Honduraslı Tecknos Solar şirketinde mühendis olan Jose Eduardo Delgado, "Ekipman üreticileriyle doğrudan temas kurmak için bu fuara geldik ve güneş enerjisi endüstrisinde lider bazı Çinli şirketlerle görüştük" dedi. Delgado, "Güneş panelleri de dahil olmak üzere şirketimize ait cihazların çoğu Çin'de üretiliyor" diyerek Çin yapımı ürünlerin kalitesinden çok memnun olduğunu sözlerine ekledi. 

Editör: Şeymanur Erbay