HONG KONG, 15 Eylül (Xinhua) -- Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Genel Sekreteri Kao Kim Hourn, ekonomik büyüme, barış ve istikrar için ASEAN ile Çin arasında daha yakın bir topluluk oluşturmanın önemini vurguladı. Kao, Perşembe günü Hong Kong Üniversitesi'nde yaptığı "Müşterek Gelecek: Daha Yakın bir ASEAN-Çin Topluluğuna Doğru" başlıklı konuşmasında, Çin'in art arda 14 yıldır ASEAN'ın en büyük ticaret ortağı olma konumunu koruduğunu ve ileriye dönük olarak ASEAN ve Çin'in birlikte yapacakları daha çok şey olduğunu söyledi.

Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

Ortaklığın çok önemli olduğuna işaret eden Kao, ASEAN ve Çin'in birlikte kurduğu eşsiz bir platform olan 20. Çin-ASEAN Fuarı'nın, ASEAN ve Çin arasında ticaret, yatırım ve turizmi teşvik edeceğini belirtti. ASEAN'daki gelişmeler, ASEAN-Çin ilişkileri ve işbirliği hakkında da bilgi veren Kao, ASEAN-Çin ilişkilerinin geliştirilmesinde Hong Kong'un oynayabileceği potansiyel yapıcı role işaret etti.

Editör: Şeymanur Erbay