Sağlık

Kuveyt, 12-15 yaş arası çocukları Kovid-19'a karşı aşılamaya başladı

Kuveyt Sağlık Bakanlığı'na bağlı Halk Sağlığı İşleri Müsteşar Yardımcısı Buthaina Al-Mudhaf yazılı bir açıklama yaparak bakanlığın, ülkenin altı vilayetinde bulunan sağlık mer...

Abone Ol

Kuveyt Sağlık Bakanlığı'na bağlı Halk Sağlığı İşleri Müsteşar Yardımcısı Buthaina Al-Mudhaf yazılı bir açıklama yaparak bakanlığın, ülkenin altı vilayetinde bulunan sağlık merkezlerinde 12 ile 15 yaş arası çocukları aşılamaya başladığını söyledi. Al-Mudhaf açıklamasında, "Bugün aşı olan çocukların katılımı çok yüksekti" dedi. Aşı kayıtlarının halen açık olduğunu belirten Al-Mudhaf, insanlardan çocuklarının kayıt yaptırmasına ve belirlenen tarihte aşılanmalarına yardımcı olmalarını istedi.

Kuveyt, Kovid-19'un yayılmasını kontrol altına almak için 25 Temmuz'dan itibaren yeni bir bildirime kadar yaz kampları da dahil olmak üzere çocuklara yönelik tüm etkinlikleri durdurma kararı aldı. Kuveyt Sağlık Bakanı Basil Al-Sabah, Mart ayında yaptığı açıklamada Kuveyt'te okullarda eğitimin Eylül ayından itibaren yeniden başlayacağını ve bütün öğrenci, öğretmen ve idari personelin aşılanmasının o tarihe kadar tamamlanacağını teyit etmişti.